500 miliona dinara za izgradnju infrastrukture Leskovca

Bez autora
Aug 29 2011

U izgradnju infrastrukture u Leskovcu tokom 2010. i 2011. godine uloženo je oko 500 miliona dinara, saopštila je danas Verica Kalanović potpredsednik Vlade Republike Srbije. Ova sredstva su investirana u izgradnju i rekonstrukciju ulica Stepe Stepanovića i Nikole Pašića, kao i u obnovu mosta kod zgrade glavne pošte i izgradnju mosta kod severnog ulaza u Leskovac. Deo novca je opredeljen za izgradnju nadvožnjaka "Nevena", a u te svrhe uloženo je 164 miliona dinara iz sredstava Nacionalnog investicionog plana (NIP), lokalne samouprave i Evropske investicione banke (EIB). Nadvožnjak, širok 24 metra, koji ima četiri kolovozne trake, trotoare i dve biciklističke trake, biće završen do 11. oktobra ove godine, kada se obeležava dan grada Leskovca. U ovom gradu južnokorejska kompanija "Yura" gradiće četvrtu fabriku u Srbiji. U fabrici "Yura", gde će biti pokrenuta proizvodnja elektronskih komponenti za automobilsku industriju, biće otvoreno 1.500 radnih mesta.

500 miliona dinara za izgradnju infrastrukture LeskovcaU izgradnju infrastrukture u Leskovcu tokom 2010. i 2011. godine uloženo je oko 500 miliona dinara, saopštila je danas Verica Kalanović potpredsednik Vlade Republike Srbije.

Ova sredstva su investirana u izgradnju i rekonstrukciju ulica Stepe Stepanovića i Nikole Pašića, kao i u obnovu mosta kod zgrade glavne pošte i izgradnju mosta kod severnog ulaza u Leskovac.

Deo novca je opredeljen za izgradnju nadvožnjaka "Nevena", a u te svrhe uloženo je 164 miliona dinara iz sredstava Nacionalnog investicionog plana (NIP), lokalne samouprave i Evropske investicione banke (EIB). Nadvožnjak, širok 24 metra, koji ima četiri kolovozne trake, trotoare i dve biciklističke trake, biće završen do 11. oktobra ove godine, kada se obeležava dan grada Leskovca.

U ovom gradu južnokorejska kompanija "Yura" gradiće četvrtu fabriku u Srbiji. U fabrici "Yura", gde će biti pokrenuta proizvodnja elektronskih komponenti za automobilsku industriju, biće otvoreno 1.500 radnih mesta. Država je odobrila po 7.000 evra subvencije za svako novo radno mesto u ovoj fabric. Dve fabrike ove kompanije već su otvorene u Nišu i Rači.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik